گیلاس برای درمان بیماری زیر مفید است :

خستگی پوست – لاغری – دیابت – سنگ کلیه و مثانه – صفرا بر – رماتیسم –
ورم مفاصل – نقرس – تصفیه کننده خون – دفع کننده سموم بدن – بد اخلاقی –
یبوست – برونشیت – ورم مثانه، ورم مجاری ادرار – ضد آرتروز – میگرن –
تصلب شرائین – حبس ‌البول – پیری زودرس – نفخ و…
گیلاس:
۱٫ طبع آن سرد و تر است.
۲٫ برای زیبا شدن پوست گیلاس را له کنید روی پوست بگذارید بعد از ۲۰ دقیقه
پوست را بشوئید خستگی پوست را از بین می ‌برد.
۳٫ کسانیکه می خواهند لاغر شوند صبحانه فقط ۲۰۰ گرم گیلاس بخورند یا اینکه
نیم ساعت قبل از غذا گیلاس بخورند.
۴٫ کسانیکه دیابت دارند در هفته چند وعده غذای خود را اختصاص به گیلاس دهند.
۵٫ گیلاس صفرا بر است.
۶٫ برای کسانیکه سنگ کلیه و مثانه دارند ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه
در یک لیتر آب جوشانده هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.با احتیاط استفاده شود چون سمی است.
۷٫ مکیدن صمغ درخت گیلاس نرم کننده سینه می باشد و سرفه را درمان می ‌کند.
۸٫ مکیدن صمغ درخت گیلاس رنگ چهره را باز می ‌کند.
۹٫ گیلاس حاوی کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، #کلر ، سدیم ، منیزیم ،گوگرد و بمقدار
قابل توجهی آهن است همچنین دارای کبالت ، مس ، منگنز و روی می باشد.
۱۰٫ خوردن گیلاس بد اخلاقی را به خوش اخلاقی تبدیل می کند.
۱۱٫ خوردن گیلاس دفع کننده سموم بدن و تصفیه کننده خون است.
۱۲٫ کسانیکه ورم مفاصل و رماتیسم و یا نقرس دارند گیلاس را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
۱۳٫ مصرف گوشت و مواد گوشتی خون را اسیدی میکند بهترین تعدیل کننده آن گیلاس است.
دو ساعت بعد از غذا خورده شود.
۱۴٫ گیلاس را همیشه یک ساعت قبل از غذا بخورید.
۱۵٫ برای درمان برونشیت ۳۰ گرم دم گیلاس را در یک لیتر آب سرد بریزید و بمدت ۵ دقیقه
بجوشانید سپس این جوشانده را به ۲۵۰ گرم گیلاس اضافه کنید و بگذارید دم بکشد آنگاه
آنرا صاف کرده در طول روز کم کم بخورید.
۱۶٫ برای درمان یبوست ۲۰ تا ۳۰ گرم برگ درخت گیلاس را در یک لیتر شیر جوشانده
و بمدت ۲۰ دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده با عسل شیرین کنید و روزی ۳ تا ۴ فنجان بنوشید.
۱۷٫ جوشانده دم گیلاس برای ورم مثانه، سنگ کلیه ، ورم مجاری ادرار مفید است.
روش استفاده ماننده شماره ۱۶ می ‌باشد.
۱۸٫ گیلاس ضد آرتروز است.
۱۹٫ برای کسانیکه میگرن دارند. هنگامیکه درد میگرن شروع می‌شود گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود بگذارید.
۲۰٫ کسانیکه تصلب شرائین دارند در فواصل غذا آلبالو و گیلاس را با هم بخورند.
۲۱٫ کسانیکه حبس ‌البول (شاش بند) شده‌اند ۳۰ گرم دم گیلاس را در
یک لیتر آب ۱۰ دقیقه جوشانده هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.
۲۲٫ خوردن گیلاس از پیری زودرس جلوگیری می ‌کند.
۲۳٫ خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده می گردد و نفخ هم می آورد.
۲۴٫ اگر بعد از خوردن گیلاس آب خورده شود باعث نفخ معده می شود.
۲۵٫ مجدداً تکرار می‌شود هیچگاه بالای نان و غذا ،گیلاس خورده نشود مخصوصاً نان و پنیر.