معرفی میوه نارنگی :

نارنگی یک از میوه ها از تیره مرکبات است و نسبت به پرتقال کوچکتر است و مزه ترش و

شیرین تری دارد.در طب سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر میدانند.

خواص میوه نارنگی :

  1. میل کردن نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد بسیار مفید است.
  2. دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
  3. نارنگی مسکن بسیار خوبی برای سلسله اعصاب است.
  4. نارنگی خون را بطور کامل تصفیه می کند.
  5. اگر از بی خوابی رنج می برید و شب ها نمی توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید یک الی دو ساعت قبل خواب چند عدد نارنگی میل نمایید.
  6. نارنگی علاوه بر خاصیت اشتها آوری از جمله میوه های است که برای قلب و معده مقوی بوده و به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم اشتها و افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند تجویز می شود.
  7. میوه نارنگی به دلیل داشتن ویتامین های ث , آ و ب مفرح قلب است و می تواند اعمال قلب را تنظیم کند.
  8. این میوه ادرار آور خوبی است و می تواند سموم بدن را دفع کند.
  9. پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند توصیه می کنند.
  10. این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می کند و در نتیجه تصلب شرایین , ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان , فلج ناقص و آنژین را بهبود می بخشد.
  11. نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی , دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و بخاطر داستن میزان فسفر و کلسیم بالا یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.نارنگی بخاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین های فراوان باعث تقویت حافظه و هوش می شود.
  12. نارنگی را خشک کنید و بعد بصورت پودر درآورده و آن را به غذای خود اضافه کنید تا اثر نفاخی غذا را از بین ببرد.
  13. این میوه همانند شربت اکسپکتورانت خاصیت خلط آور دارد و موجب تخلیه اخلاط موذی از گلو و کاهش سرفه های بیمار می شود.
  14. افرادی که دچار مسمومیت با الکل میشوند میتوانند این مسمومیت را با نوشیدن آب نارنگی یا خوردن نارنگی تازه برطرف کنند.خاصیت سم زدایی نارنگی به بیمار کمک می کند تا خیلی سریع بر مسمومیت و ضعف غلبه کند.
  15. اگر به فشار خون مبتلا هستید ,نوشیدن آب تازه نارنگی و یا افزودن میوه خشک شده آن به غذا به بیمار کمک می کند تا فشار خون خود را کاهش داده و آن را کنترل کند.
  16. افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند می توانند از طریق میوه نارنگی , پودر نارنگی یا آب نارنگی میزان پتاسیم مورد نیاز خود را جبران کنند.
  17. آب نارنگی را بخوبی گرفته و با کمک انگشتانتان صورتتان را با آب آن مرطوب کنید,سپس صبر کنید تا آب نارنگی بر روی پوستتان خشک شود سپس با آب ولرم ماسک خشک شده را بشویید و به آرامی پوست را خشک کنید.
  18. پوست خشک شده ی نارنگی یکی از مفیدترین بخش های این میوه زمستانی برای یهیود سرفه های روزهای سرد زمستانی است.

موارد احتیاط :

  • مراقب باشید هرگز نارنگی را به صورت مخلوط با شیر گاو میل نکنید,ترکیب این دو موجب بروز درد در شکم می شود.
  • افرادی که در نسخه دارویی آنها داروهایی وجود دارد که به افزایش میزان پتاسیم خون شان کمک میکند,باید مراقب باشند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی موجب افزایش بیش از حد پتاسیم در بدن آنها می شود و این مسله خود عوارض جانبی متعددی به دنبال دارد.